Øko Skjørost fra Røros-traktene

Økologisk ferskost laget av syrnet skummet mjølk og mjølkesyrekultur
Øko Skjørost fra Røros-traktene
Lokalmat.no

Skjørost er en skikkelig ”proteinbombe”; sunn, mettende og nesten fettfri. Skjørost er en ferskost laget av syrnet skummet mjølk og mjølkesyrekultur, helt uten andre tilsetninger. Navnet kommer av det gammelnorske ordet ”skyr” som betyr sur. Surmjølksostene har røtter tilbake til viktingtida og ble brukt lenge før søtmjølksostene som er vanlige i dag. I Røros-traktene serveres skjørost tradisjonelt med rømme eller tjukkmjølk og litt sukker på, vanligvis som tilbehør til spekemat. Skjørost kan også brukes i salater, som salatost, i bakverk eller som man bruker Cottage Cheese, Túrò, tvaroh og ricotta. Til frokost kan du nyte skjørosten sammen med Tjukkmjølk, müsli/frokostblanding og syltetøy eller bær.